iPad Pro en iPhone 7 komen bijna zeker op 9 september

0

iOS 9De voorraden van Apple slinken, waardoor de nood aan de lancering van nieuwe producten groter wordt. Liefhebbers van de iPad en de iPhone zullen niet lang op hun honger moeten blijven zitten. Op basis van getuigenissen besluiten The Daily Mail en andere dagbladen dat de lancering van de iPad Pro en de iPhone 7 zal plaatshebben op 9 september 2015. Deze datum van aankondiging ligt in het verlengde van eerdere lanceringen de voorbije jaren, waar bijvoorbeeld de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op 9 september 2014 werden gepresenteerd.

iPhone 7 of iPhone 6S

Of Apple een gloednieuwe iPhone zal voorstellen, of eerder een vernieuwde versie van de iPhone 6, blijft twijfelachtig. Wel zal de nieuwe iPhone er uiterlijk quasi identiek uit zien als de iPhone 6. Alleen onder het scherm zullen kleine strategische aanpassingen worden doorgevoerd. Zo zal Force Touch worden geïntroduceerd, een technologie waardoor de smartphone kan herkennen hoe stevig de gebruiker op zijn/haar scherm duwt. De vernieuwde MacBook en Apple Watch maken inmiddels – wat we alleen maar kunnen toejuichen – al even succesvol gebruik van deze technologie.

iPad Pro

De iPad Pro wordt door Apple als de opvolger van de iPad 3 genoemd. Consumenten blijken steeds meer vraag te hebben naar krachtige, dynamische tablets. De iPad Air 2 zorgde al voor aanzienlijke verbeteringen op tablet-vlak, maar had te kampen met kritiek op vlak van vernieuwing. Iets waar Apple nu kost wat kost wil op inspelen. Mogelijks zal de iPad Pro qua design en feautures enorm verschillen van de huidige generatie iPad Air’s. Een kwestie van afwachten hoe zeer Apple zal imponeren.

iOS 9

Een andere nieuwigheid binnen de iPhone 7 of iPhone 6S wordt iOS 9. Volgens bronnen zal iOS 9 zorgen voor een totaal nieuwe beleving van smartphones en technologie. Hoewel er geruchten rond gaan dat Apple zal afwijken van het systeemtype USB Type C, zal men wellicht daarbij bedrogen uitkomen. USB Type C is tot op heden een geweldige standaard dat zich leent tot meerdere hardware-toepassingen en platforms. Benieuwd naar dit alles? Noteer dan alvast 9 september in jouw agenda.

Share.

About Author

Leave A Reply