iPhone 6S of iPhone 7, wat zal het worden?

0

ForceTouchBinnen minder dan twee maand zal Apple wellicht een nieuwe versie van de iPhone aankondigen. Echter is het tot op vandaag onduidelijk welke benaming Apple hiervoor zal gebruiken. Unanimiteit bestaat er echter wel rond de afmetingen van de te lanceren telefoons. Apple zal immers tijdens zijn aankondiging niet één, maar twee nieuwe versies aan het publiek voorstellen.

Twee afmetingen

Enerzijds zal er een 4.7 inch-versie worden voorgesteld, die vermoedelijk de iPhone 6S of iPhone 7 zal heten. Anderzijds zal Apple de verkoop lanceren van een 5.5 inch-versie. Deze laatste variant zal fungeren onder de naam iPhone 6S Plus of iPhone 7 Plus. Qua specs vallen er weinig grote verschillen vast te stellen in verhouding tot de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Toch kunnen gadget-freaks uitkijken naar een aantal verbeteringen.

Zo zal de nieuwe iPhone opereren op de nieuwste iOS 9. Volgens Apple gaat het om de meest snelle versie van iOS ooit ontwikkeld. Ook Siri kreeg een update en zal vanaf nu gebruiksvriendelijker zijn en in staat zijn sneller de gebruiker te herkennen. De batterij tussen de nieuwste versies en de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus wordt licht verbeterd, maar zal op zich voor weinig merkbare verschillen zorgen. Apple heeft het voorbije jaar gewerkt aan een gloednieuwe Nieuws-applicatie, waardoor het lezen van kranten en magazines aanzienlijke verbeterd wordt.

Verbeterde camera

De nieuwe iPhone zal een vooruitgang boeken op camera-vlak. De voorcamera zal een tweevoudige lens ontvangen, waardoor ze foto’s kan nemen vergelijkbaar met DSLR-kwaliteit. Ook het aantal megapixels zal worden verhoogd, tot wellicht de 12 megapixels die nu het geval is voor de camera aan de achterzijde.

‘Force-technologie’ en lanceringsdatum

De implementatie van de Force-technologie is iets wat we alleen maar kunnen aanmoedigen. Apple rustte de voorbije maanden steeds meer toestellen uit met de force-technologie. Door deze technologie kan de iPhone zelf achterhalen hoe hard de gebruiker toetst op het smartphonescherm. Afhankelijk van hoe stevig de gebruiker toetst, zullen er verschillende menu’s openen. Dankzij de force-technologie kan Apple inspelen op sneltoetsen, waardoor gebruikers sneller terecht komen in hun favoriete applicaties en menu’s.

Wanneer kunnen we de nieuwe iPhone verwachten? Reservaties kunnen gemaakt worden vanaf 18 september 2015. De eerste leveringen staan gepland de week nadien.

Share.

About Author

Leave A Reply