iPhone 7 zal beschikken over 12MP camera

0

iPhone 7 Met het Apple evenement op 9 september 2015 in het vooruitzicht, staan de verwachtingen hooggespannen. Zo waren er reeds vorige week geruchten rond een verbeterd omhulsel en geupdate software. Deze week is de vernieuwde camera hét gespreksonderwerp bij uitstek. Volgens een interne bron zal de iPhone 6S of iPhone 7 (afhankelijk van de benaming die Apple zal geven) beschikken over een 12MP-camera.

Nieuwe camera

De huidige camera van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus beschikt ‘slechts’ over een 8MP camera. Nochtans hebben gebruikers van de iPhone 6 geen reden tot klagen. De camera werkt scherp, snel en zorgt voor mooie kwalitatieve foto’s, ookal beschikken concurrentiële smartphones over een 16MP camera. Het naar eigen zeggen ‘beperkte’ aantal megapixels is een argument van concurrentiële smartphonebouwers om over te stappen naar hun toestellen. Met de komst van de nieuwe generatie iPhones werd door critici reeds meermaals de vraag gesteld of een verbeterde camera geen optie was.

Volgens de interne bron, die werkzaam is binnen de productiecyclus van de iPhone 7, geeft Apple zijn producenten de opdracht om vijfelement lenzen te maken die geschikt zijn voor 12MP sensoren. Volgens de bron is de lens reeds in massaproductie en zou Apple zelfs de opdracht hebben gegeven om te experimenteren met zeselement lezen voor de iPhones na de iPhone 7. Geruchten gaan dan ook de ronde dat de zeselement lenzen misschien bestemd zijn voor de iPad Pro.

iPhone 6

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus maken ook gebruik van vijfelement lenzen, zij het met 8MP. Volgens de bron zijn de huidige productieaanpassingen geschikt voor camera’s met een nog hogere resolutie. De geruchten van de verbeterde camera voor de iPhone 7 past in het geruchtenkraam van John Gruber. Deze man had reeds eerder gesteld dat de overgang van de iPhone 6 naar de iPhone 6S of iPhone 7 voor de grootste verbetering ooit zou zorgen op iPhone-vlak.

Nieuws

Op zoek naar andere nieuwigheden rond de iPhone 7? Hou dan de website regelmatig in het oog. Sowieso zal u op 9 september 2015 kunnen nagaan of de nieuwe iPhone 7 aan uw verwachtingen voldoet.

Share.

About Author

Leave A Reply