Nieuwe iPhone wordt minder lucratief dan voorgaande versies

0

Beurs Volgens analisten zal de nieuwe iPhone – afhankelijk van de benaming iPhone 6S of iPhone 7 – minder winstgevend zijn dan zijn voorgaande versies. Het nieuwe toestel zal immers steviger zijn, wat zich resulteert in een hogere productieprijs. Geïnteresseerden zullen niet lang op hun tanden moeten bijten. De nieuwe iPhone wordt immers al binnen een goede twee weken op 9 september aan pers en publiek voorgesteld.

Verdeelde meningen

Analisten zijn verdeeld over het al dan niet te verwachten succes van de nieuwste iPhone. Er is weinig twijfel dat de nieuwe iPhone zal verkopen en dat er miljoenen mensen overal ter wereld in lange wachtrijen voor het toestel zullen aanschuiven. Vraag is of de aandeelhouders van Apple zullen tevreden gesteld worden. De voorbije maanden daalde de koers van het aandeel, waardoor de nieuwe iPhone voor een welgekomen stijging zou kunnen zorgen.

Vernieuwingen

In tegenstelling tot de overgang van de iPhone 5 en 5S naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, zal de nieuwe versie slechts beperkte verbeteringen bevatten tegenover zijn voorganger. Beperkte vernieuwingen zouden kunnen leiden tot teleurstelling bij klanten, die resulteert in een lagere omzet en dus een beperkter rendement voor de aandeelhouders. De nieuwe iPhone 6S of iPhone 7 zal voorzien zijn van een sterker metaalomhulsel. Meer bepaald een 7.000-serie aluminium in plaats van 6.000-serie. Dit type van metaal wordt tot op heden hoofdzakelijk benut in de ruimtevaart. Dankzij de vernieuwde aluminium beglazing en omhulsel zouden gebruikers minder te maken moeten krijgen met krassen en barsten. Iets wat bij de iPhone 6 bekend was onder het motto ‘bendgate’.

Prijs x 5

Maar aan de extra stabiliteit hangt een prijskaartje. De nieuwe 7.000-serie aluminium zal tot vijf maal zoveel kosten als de 6.000-serie. Apple zou daardoor gedwongen kunnen worden om ofwel in haar eigen winstmarges te snijden, ofwel haar prijs te verhogen. Geen van beide opties zou voor voldoening zorgen bij de aandeelhouders. Volgens analisten verzeilt Apple daardoor in de sleur van alle high tech bedrijven. Elk high tech bedrijf worstelt met hoge verwachtingen van aandeelhouders en broodnodige investeringen. Een tendens die de komende jaren zal moeten opgevolgd worden.

Share.

About Author

Leave A Reply